Při nákupu nad 1000 Kč si napište do poznámky o vstupenku na veletrh FOR BEAUTY, který se uskuteční 4. a 5.října 2024 v Praze.

Jaké vybavení nesmí chybět začínající lash stylistce?


Jaké základní vybavení potřebujete?
Začít svou kariéru jako lash stylistka je vzrušující krok, který může být naplněn kreativitou, osobním růstem a samozřejmě také podnikatelskými výzvami. Jedním z prvních a nejdůležitějších kroků na této cestě je mít potřebné základní vybavení. Bez správného náčiní a produktů bude vaše práce nejen obtížnější, ale také méně efektivní. Pojďme se podívat na to, co by nemělo chybět ve vašem startovacím setu.


1. Kvalitní pinzety
Pinzety jsou prodloužením vašich rukou a nesmírně důležitým nástrojem každé lash stylistky. Existují různé druhy pinzet, každá s odlišným účelem. Separační pinzety slouží k oddělení jednotlivých řas, zatímco aplikační pinzety jsou určeny k aplikaci umělých řas. Kvalitní pinzety by měly být lehké, přesné a snadno ovladatelné. Výběr správných pinzet může výrazně ovlivnit kvalitu a rychlost vaší práce.


2. Řasy
Bez řas by lash styling jednoduše nebyl možný. Na trhu je k dispozici široká škála umělých řas, od různých délek, tlouštěk až po zakřivení. Doporučuje se mít ve svém arzenálu několik různých typů, abyste mohli splnit přání různých klientek. Také je dobré se zaměřit na kvalitu materiálu, ze kterého jsou řasy vyrobeny. Syntetické řasy jsou běžné, ale existují i ​​možnosti z přírodních materiálů, které mohou nabídnout přirozenější vzhled. Dále vybíráme řasy podle toho jakou metodu aplikování řas budeme používat - řasa na řasu(1:1), objemové řasy (tvorba vlastních vějířků, hotové vějířky). Doporučujeme vyzkoušet všechny metody a zvolit si pro Vás tu nejlepší. Samozřejmostí je ovládat základní metodu řasa na řasu. 


3. Lepidlo na řasy
Výběr správného lepidla je klíčový. Lepidlo musí být silné, ale zároveň bezpečné, aby nedošlo k podráždění očí klientek. Také by mělo mít rychlou dobu schnutí, aby vám umožnilo pracovat efektivně. Existují různé typy lepidel v závislosti na citlivosti kůže klientek a požadované trvanlivosti aplikace. Doporučuje se mít alespoň dvě různá lepidla pro různé potřeby.


4. Podložky pod oči
Podložky pod oči jsou nepostradatelné pro pohodlí klientek během aplikace. Zároveň chrání spodní řasy a pokožku před lepidlem. Existují různé typy podložek, některé jsou napuštěné hydratačním sérem, jiné jsou jednoduché a hypoalergenní. Výběr správných podložek může výrazně zlepšit pohodlí vašich klientek a zjednodušit vaši práci.


5. Čisticí a přípravné prostředky
Před samotnou aplikací je třeba řasy důkladně očistit a připravit. K tomu slouží různé čisticí prostředky a primer. Čističe na bázi micelární vody jsou oblíbené díky své účinnosti a šetrnosti. Primer pak zajistí lepší přilnavost lepidla a delší trvanlivost aplikace. Čistota je základ úspěchu a spokojenosti klientek.


6. Osvětlení
Dobré osvětlení je nepostradatelné pro precizní práci. Investice do kvalitní lampy s nastavitelným jasem a flexibilním ramenem se vám dlouhodobě vyplatí. LED lampy jsou populární díky své úspornosti a jasnému světlu, které nezatěžuje oči. Správné osvětlení umožní vidět každý detail a zajistí, že vaše práce bude vždy perfektní. Za nás doporučujeme Moon lampy, které jsou ideální pro práci lash stylistek.


7. Hygienické potřeby
Pro udržení hygieny a bezpečnosti je důležité mít po ruce jednorázové rukavice, dezinfekční prostředky a sterilizační nástroje. Hygiena je základem profesionálního přístupu a pomáhá předcházet infekcím a dalším komplikacím.


8. Komfortní lehátko
Komfort klientek je klíčový pro jejich celkový zážitek. Investice do kvalitního lehátka, které je pohodlné a snadno nastavitelné, je nezbytná. Lehátko by mělo mít polohovatelný opěrák a dostatečně měkkou matraci, aby klientky mohly relaxovat bez nepohodlí. Komfortní prostředí může přispět k celkové spokojenosti a návratu klientek.


9. Vzdělávací materiály a kurzy
I když to není fyzické vybavení, investice do svého vzdělání je klíčová. Kvalitní kurzy, semináře a workshopy vám pomohou zlepšit vaše dovednosti a držet krok s nejnovějšími trendy a technikami. Kromě toho mohou být inspirativní knihy a videa skvělým zdrojem informací a motivace.


10. Marketingové materiály
Začínající lash stylistka by neměla zapomínat na marketing. Profesionální vizitky, dobře spravovaný Instagram účet a kvalitní fotografie vaší práce mohou být klíčem k získání nových klientek. Investice do kvalitního fotoaparátu nebo služby profesionálního fotografa může být vynikající způsob, jak prezentovat svou práci.

 


Závěr
Začátek kariéry lash stylistky vyžaduje nejen talent a vášeň, ale také správné vybavení, které vám pomůže dosáhnout profesionálních výsledků. Investice do kvalitního náčiní a produktů se vám dlouhodobě vyplatí a přinese spokojené klientky, které se budou rády vracet. Pamatujte, že klíčem k úspěchu je nejen technika, ale také komfort a bezpečnost vašich klientek. S tímto základním vybavením budete připraveni na úspěšný start a růst ve světě lash stylingu.