Při nákupu nad 1000 Kč si napište do poznámky o vstupenku na veletrh FOR BEAUTY, který se uskuteční 4. a 5.října 2024 v Praze ZDARMA.

6 NEJČASTĚJŠÍCH CHYB PŘI PRODLUŽOVÁNÍ ŘAS + ŘEŠENÍ

1.POUŽITÍ PŘÍLIŠ MNOHO LEPIDLA: Problémy a Řešení

Návrh bez názvu (4)

Použití lepidla je nezbytnou součástí mnoha kosmetických a řemeslných procesů, ať už jde o aplikaci umělých řas, nehtů nebo jiných dekorací. Nicméně, použití příliš velkého množství lepidla může vést k řadě problémů, které mohou negativně ovlivnit výsledný vzhled a pohodlí. Tento článek se zaměřuje na konkrétní problém použití příliš velkého množství lepidla při aplikaci umělých řas, jeho důsledky a řešení.

CHYBA: POUŽITÍ PŘÍLIŠ VELKÉHO MNOŽSTVÍ LEPIDLA

Jedním z nejčastějších problémů při aplikaci umělých řas je použití příliš velkého množství lepidla. Tento problém může způsobit několik nepříjemností:

1. Slepení Řas: Když použijete příliš mnoho lepidla, může dojít k tomu, že se jednotlivé řasy slepí dohromady. To nejenže vypadá nepřirozeně, ale také může způsobit nepohodlí a podráždění očí.

2. Nepřirozený Vzhled: Příliš mnoho lepidla může vytvořit hrudky a nerovnosti, což vede k nepřirozenému vzhledu. Umělé řasy by měly vypadat co nejpřirozeněji, a proto je důležité aplikovat lepidlo rovnoměrně a v malém množství.

3. Dlouhé Schnutí: Větší množství lepidla potřebuje delší dobu na zaschnutí, což může prodloužit celý proces aplikace a zvýšit riziko, že se řasy posunou nebo spadnou, než lepidlo úplně zaschne.

4. Podráždění a Alergie: Některé lepidla obsahují chemikálie, které mohou způsobit podráždění nebo alergické reakce, zejména pokud jsou aplikovány ve velkém množství.

ŘEŠENÍ: JAK POUŽÍVAT LEPIDLO SPRÁVNĚ

Abychom se vyhnuli výše uvedeným problémům, je důležité dodržovat několik základních pravidel při aplikaci lepidla:

1. Používejte Malé Množství Lepidla: Méně je více. Používejte malé množství lepidla a aplikujte ho rovnoměrně na základnu umělých řas. Pokud si nejste jisti, kolik lepidla použít, začněte s menším množstvím a postupně přidávejte podle potřeby.

2. Kontrola Množství: Mějte kontrolu nad množstvím lepidla, které používáte. Můžete použít tenký štěteček nebo aplikátor, který vám pomůže nanést lepidlo přesně tam, kde je potřeba, bez přebytečného množství.

3. Rovnoměrná Aplikace: Ujistěte se, že lepidlo nanášíte rovnoměrně po celé délce základny umělých řas. To zajistí, že řasy budou pevně držet a nebudou se odlepovat na krajích.

4. Čekání na Zaschnutí: Po nanesení lepidla počkejte několik sekund, než ho aplikujete na své řasy. Lepidlo by mělo být lehce lepivé, ale ne úplně mokré, což usnadní jeho přilnutí a zkrátí dobu schnutí.

5. Testování Citlivosti: Pokud používáte nové lepidlo, vždy proveďte test citlivosti na malé ploše kůže, abyste se ujistili, že nejste alergičtí na žádnou z jeho složek.

Použití správného množství lepidla je klíčové pro dosažení přirozeného a pohodlného výsledku při aplikaci umělých řas. Dodržováním výše uvedených tipů a triků můžete minimalizovat riziko problémů a zajistit, že vaše řasy budou vypadat krásně a přirozeně.

2.NESPRÁVNÉ UMÍSTĚNÍ ŘAS
mceclip1-11

CHYBA: UMÍSTĚNÍ UMĚLÝCH ŘAS PŘÍLIŠ BLÍZKO K VÍČKU NEBO PŘÍLIŠ DALEKO OD NĚJ

Umístění umělých řas příliš blízko k víčku nebo příliš daleko od něj může způsobit nepohodlí a zkrátit životnost aplikace. Při nesprávném umístění mohou řasy dráždit pokožku, způsobovat svědění nebo dokonce vypadávat dříve, než je obvyklé. Tento problém může být obzvláště nepříjemný pro osoby s citlivou pokožkou + neestetický vzhled.

ŘEŠENÍ: UMÍSTĚTE ŘASY PŘIBLIŽNĚ 0,5 MM OD VÍČKA

Pro zajištění pohodlí a dlouhé životnosti umělých řas je důležité je umístit přibližně 0,5 mm od víčka. Tímto způsobem se minimalizuje riziko podráždění a zajišťuje se, že řasy budou vypadat přirozeněji a vydrží déle. Použití pinzety může být velmi užitečné pro přesné umístění řas. Pinzeta umožňuje jemnou manipulaci a přesné umístění jednotlivých řas na správné místo, což je klíčové pro dosažení optimálního výsledku.

3.NEDOSTATEČNÁ PŘÍPRAVA PŘÍRODNÍCH ŘAS

mceclip4-2

CHYBA: APLIKACE UMĚLÝCH ŘAS NA NEPŘIPRAVENÉ PŘÍRODNÍ ŘASY

Aplikace umělých řas na nepřipravené přírodní řasy může vést k jejich poškození a kratší životnosti umělých řas. Pokud nejsou přírodní řasy před aplikací umělých řas důkladně očištěny a připraveny, může dojít k různým problémům, jako je například nedostatečné přilnutí umělých řas, jejich rychlé odpadávání nebo dokonce poškození přírodních řas.

ŘEŠENÍ: DŮKLADNÉ ČIŠTĚNÍ A PŘÍPRAVA PŘÍRODNÍCH ŘAS

Před aplikací umělých řas je nezbytné důkladně očistit přírodní řasy od olejů a nečistot. Použijte speciální čisticí prostředek na řasy, který je šetrný k očím a zároveň účinně odstraňuje veškeré nečistoty. Po očištění řas je jemně osušte, aby byly připraveny na aplikaci umělých řas.

Tímto způsobem zajistíte, že umělé řasy budou lépe přilnout k přírodním řasám, což prodlouží jejich životnost a sníží riziko poškození přírodních řas.

4.NESPRÁVNÁ DÉLKA A TLOUŠŤKA ŘAS

Snímek obrazovky 2024-06-03 v 15.53.42

 

CHYBA: POUŽITÍ PŘÍLIŠ DLOUHÝCH NEBO TLUSTÝCH ŘAS

Použití příliš dlouhých nebo tlustých řas může způsobit přetížení přírodních řas a jejich poškození. To může vést k lámání, vypadávání a celkovému oslabení přírodních řas. Navíc může dojít k nepohodlí a podráždění očí, což může být pro klienta velmi nepříjemné.

ŘEŠENÍ: VYBERTE DÉLKU A TLOUŠŤKU ŘAS, KTERÁ ODPOVÍDÁ PŘIROZENÝM ŘASÁM KLIENTA

Je důležité vybrat délku a tloušťku řas, která odpovídá přirozeným řasám klienta. Při výběru umělých řas je třeba zohlednit stav a sílu přírodních řas. Konzultujte s klientem jeho přání a zároveň zohledněte stav jeho přírodních řas. Tímto způsobem lze dosáhnout přirozeného a zdravého vzhledu bez rizika poškození přírodních řas.

KROKY K VÝBĚRU SPRÁVNÉ DÉLKY A TLOUŠŤKY ŘAS:

1. Konzultace s klientem: Zjistěte, jaký vzhled klient preferuje a jaké jsou jeho očekávání. 2. Posouzení stavu přírodních řas: Zkontrolujte sílu, hustotu a délku přírodních řas klienta. 3. Výběr vhodných řas: Na základě konzultace a posouzení stavu přírodních řas vyberte délku a tloušťku umělých řas, které budou nejvhodnější. 4. Aplikace řas: Pečlivě aplikujte umělé řasy tak, aby nedošlo k přetížení a poškození přírodních řas.

Dodržováním těchto kroků můžete zajistit, že klient bude spokojený s výsledkem a jeho přírodní řasy zůstanou zdravé a nepoškozené.

 

5.NEDOSTATEČNÉ VYSCHNUTÍ LEPIDLA

CHYBA: NEDOSTATEČNÉ SUŠENÍ LEPIDLA MŮŽE VÉST K POSUNU ŘAS A JEJICH PŘEDČASNÉMU ODPADNUTÍ

Nedostatečné sušení lepidla je jednou z nejčastějších chyb, které mohou vést k posunu řas a jejich předčasnému odpadnutí. Pokud lepidlo není dostatečně suché, řasy se mohou posunout z původní pozice, což vede k neuspokojivému výsledku a nutnosti opakované aplikace.

ŘEŠENÍ: PO APLIKACI KAŽDÉ ŘASY NECHTE LEPIDLO DOSTATEČNĚ ZASCHNOUT

Aby se předešlo problémům s nedostatečným sušením lepidla, je důležité po aplikaci každé řasy nechat lepidlo dostatečně zaschnout. Tento krok je klíčový pro zajištění pevného a dlouhotrvajícího přilnutí řas.

POUŽÍVEJTE VĚTRÁČEK, ABY SE LEPIDLO RYCHLEJI ZAFIXOVALO

Pro urychlení procesu sušení lepidla je doporučeno používat větráček nebo speciální sušičku na řasy. Tyto nástroje pomáhají lepidlu rychleji zafixovat, čímž se minimalizuje riziko posunu řas a jejich předčasného odpadnutí. Investice do kvalitních nástrojů na sušení lepidla se vyplatí, protože zajišťují profesionální a dlouhotrvající výsledky.

 

6.IGNOROVÁNÍ PÉČE PO APLIKACI
Snímek obrazovky 2024-06-03 v 16.49.42

CHYBA: NEDODRŽOVÁNÍ POKYNŮ PRO PÉČI PO APLIKACI MŮŽE VÝRAZNĚ ZKRÁTIT ŽIVOTNOST UMĚLÝCH ŘAS

Jednou z nejčastějších chyb, které klienti dělají po aplikaci umělých řas, je ignorování pokynů pro následnou péči. Nedodržování těchto pokynů může vést k předčasnému opotřebení a ztrátě umělých řas, což může být frustrující jak pro klienta, tak pro technika.

ŘEŠENÍ: INFORMUJTE KLIENTA O SPRÁVNÉ PÉČI PO APLIKACI

Aby se předešlo problémům spojeným s nedodržováním pokynů pro péči po aplikaci, je důležité, aby technik důkladně informoval klienta o správné péči. Zde jsou některé klíčové body, které by měly být zahrnuty:

1. VYHNĚTE SE KONTAKTU S VODOU PO DOBU 24 HODIN
Po aplikaci umělých řas je důležité, aby se klient vyhnul kontaktu s vodou po dobu alespoň 24 hodin. To zahrnuje sprchování, plavání a saunu. Voda může oslabit lepidlo a způsobit předčasné vypadávání řas.

2. NEPOUŽÍVEJTE OLEJOVÉ PRODUKTY V BLÍZKOSTI OČÍ
Olejové produkty, jako jsou některé odličovače a krémy, mohou narušit lepidlo použité k aplikaci umělých řas. Doporučte klientovi, aby se vyhnul používání těchto produktů v blízkosti očí a raději zvolil produkty na bázi vody.

3. PRAVIDELNĚ ČISTĚTE ŘASY SPECIÁLNÍM ČISTICÍM PROSTŘEDKEM
Pravidelné čištění umělých řas speciálním čisticím prostředkem pomáhá odstranit nečistoty a zbytky make-upu, které by mohly oslabit lepidlo a způsobit vypadávání řas. Doporučte klientovi, aby si pořídil čisticí prostředek určený speciálně pro umělé řasy a používal jej pravidelně.

Správná péče po aplikaci umělých řas je klíčová pro jejich dlouhou životnost a krásný vzhled. Informování klienta o těchto zásadách může výrazně přispět k jeho spokojenosti a dlouhodobému úspěchu aplikace.